Subscribe to RSS feed

REGISTRACE NA IX. ODBORNÉ SYMPOSIUM ČRR ZAHÁJENA!

Registrace účastníků na IX. odborné symposium ČRR RESUSCITACE 2019 s podtitulem RESUSCITACE SPECIFICKÝCH PACIENTŮ byla zahájena prostřednictvím sekretariátu ČRR ZDE

Termín pro časnou registraci do 15. května 2019!

Detailní informace o kongresu a pokyny pro příjem abstrakt do posterové sekce budou zveřejněny 1. dubna 2019 na zcela nových webových stránkách ČRR, které najdete na známé adrese www.resuscitace.cz. Vítěz nejlepšího posterového sdělení získá jako 1. cenu registraci zdarma na vědecký kongres ERC 2019 v Ljubljani.

INFORMACE PRO NOVÉ ZÁJEMCE O ČLENSTVÍ V ČRR

Dovolujeme si požádat zájemce o členství v ČRR, kterým dosud nebylo doručeno potvrzení o přijetí nebo žádné další informace, aby se znovu zaregistrovali po termínu 1. dubna 2019 prostřednictvím online registračního formuláře na zcela novém webu ČRR, který pro vás aktuálně připravujeme. Děkujeme za pochopení a omlouváme se za vzniklé technické potíže.

EVROPSKÝ DEN ZÁCHRANY ŽIVOTA BUDE CELOSVĚTOVÝ!

Hradec Králové, 16. října 2018 – Každoročně je v evropských zemích organizován Evropský den záchrany života, ale ten letošní se bude lišit. Historicky poprvé se k osvětové akci ERC (European Resuscitation Council) přidají všechny státy světa, které sdružuje Mezinárodní výbor pro resuscitaci ILCOR. Cílem akce je zvýšit povědomí lidí o významu laické resuscitace, kterou lze zachránit mnoho životů. V různých zemích světa se míra provádění resuscitace před příjezdem záchranné služby k pacientovi pohybuje v rozmezí od 5 do 80 procent.

Podtitul letošní kampaně #worldrestartaheart Každý člověk na světě může zachránit život! podporuje myšlenku, že resuscitace je natolik jednoduchým výkonem, že jej může provádět opravdu kdokoliv, dokonce i děti od věku 12 let. Pro přežití dospělých osob se spatřenou srdeční zástavou doma, v práci nebo na veřejnosti je velmi efektivní samotná srdeční masáž, kterou lze provádět bez předchozího nácviku. Při nálezu osoby v bezvědomí nebo náhlém kolapsu volejte okamžitě 155 a postupujte podle pokynů operátora tísňové linky. Naučte se zapnout na svém mobilním telefonu funkci hlasitého odposlechu. Laická resuscitace dvoj- až trojnásobně zvyšuje šanci postiženého na přežití! (AT)

Na webu ERC si můžete stáhnout plakáty a letáky v několika světových jazycích: https://www.erc.edu/about/restart

PREZENTACE ERHD 2018

PLAKÁT ERHD 2018NÁVOD NA POSKYTNUTÍ POMOCI

POZVÁNKA NA VĚDECKÝ KONGRES ERC 2018

Česká resuscitační rada (ČRR) vyhlašuje konkurz pro zdravotnické profesionály se zájmem reprezentovat ČR na mezinárodní soutěži European CPR Competition 2018. Pokyny pro zaslání přihlášek nalezenete v přiloženém dokumentu PDF. Termín pro zaslání žádostí je 10. července 2018 na adresu: office@hanzo.cz

Detailní informace o kongresu ERC 2018 včetně odborného programu naleznete na webu ERC: http://www.resuscitation2018.eu/en/home/

Instrukce pro zájemce o účast na European CPR competition 2018

DĚKUJEME ZA VAŠÍ ÚČAST NA SYMPOSIU ČRR 2018

Fotografie ze symposia najdete na facebooku ČRR ve složce RESUSCITACE 2018

Sborník abstrakt a finální program ke stažení v PDF

VIII. ODBORNÉ SYMPOSIUM RESUSCITACE 2018

ČESKÁ RESUSCITAČNÍ RADA

pořádá ve spolupráci se
Společností urgentní medicíny a medicíny katastrof ČLS JEP

Českou asociací akutní kardiologie České kardiologické společnosti

Českou pediatrickou společnosti ČLS JEP, sekcí intenzivní medicíny
Českou neonatologickou společností ČLS JEP

VIII. ODBORNÉ SYMPOSIUM

RESUSCITACE 2018

KONTROVERZE V RESUSCITACI A URGENTNÍ MEDICÍNĚ

_

Symposium ČRR se uskuteční dne 8. června 2018

v Konferenčním centru City v Praze

Detailní informace a registrace účastníků ZDE

KURZ GIC PO TŘECH LETECH ZNOVU V ČESKÉ REPUBLICE!

_

ERC – European Resuscitation Council Generic Instructor Course (GIC) se uskuteční v termínu 18.-19. června 2018 v EA hotelu Tereziánský dvůr v Hradci Králové. Podrobnosti o kurzu naleznete na webu ČRR: http://old.resuscitace.cz/?page_id=2435.

Kurzu GIC se mohou zúčastnit výhradně absolventi kurzů ALS, ILS, EPALS, EPILS, ETC nebo NLS, kteří získali kvalifikaci Instructor Potential (IP). Další podmínkou účasti je alespoň základní schopnost komunikace v anglickém jazyce. Kurz GIC se koná v České republice teprve potřetí (2012, 2013, 2015).

Registrace bude zahájena 19. března 2018 v 9:00 na webu HANZO Production: http://hanzo.cz/gic

Případné dotazy k registraci, fakturaci a ubytování vyřizuje sekretariát ČRR: HANZO Production s.r.o., email: office@hanzo.cz

STANOVISKO VÝBORU ČRR K VYBAVENÍ AUTOLÉKÁRNIČEK

Stanovisko výboru ČRR ke změně vybavení autolékárniček

Ilustrační fotografie: Martin Veselý

TERMÍNY CERTIFIKOVANÝCH KURZŮ ERC NA ROK 2018

Termíny certifikovaných kurzů ERC (KPR/AED, ALS, EPALS, GIC) na rok 2018 naleznete na stránce s přehledem všech nabízených kurzů: ZDE

Kurzy Newborn Life Support (NLS) organizuje v České republice Ústav péče pro matku a dítě v Praze-Podolí ve spolupráci s ČRR. Bližší informace vám poskytne MUDr. Sylva Šebková, email: sylvasebkova@yahoo.com.

Lékaři ve specializační přípravě k atestaci v oboru Urgentní medicína jsou do kurzů ALS obsazováni prioritně na základě smluvního vztahu ČRR s poskytovateli povinné části specializační přípravy.

16. 10. 2017: SPOLEČNOST ZACHRAŇUJE ŽIVOTY!

Při vzniku srdeční zástavy je postižený odkázán pouze na pomoc svého okolí. Jeho přežití závisí na připravenosti společnosti zareagovat správným způsobem v úvodních minutách po kolapsu. Čím lépe je lokální komunita připravena na vznik srdeční zástavy, tím lepších výsledků resuscitací je dosahováno!

KDE SE MŮŽETE ZDARMA NAUČIT RESUSCITACI?

Hradec Králové, OC Futurum, Brněnská 1825/23A: od 8:30 pro základní školy, od 13:00 pro veřejnost, POZVÁNKA

Plzeň, ředitelství Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje, Klatovská tř. 2960/200i: 9:00-14:00 pro školy, 14:00-16:00 pro veřejnost, POZVÁNKA

Třebíč, Karlovo náměstí: 9:00-14:00 pro školy i veřejnost

  1. Zapamatujte si číslo 155 pro přivolání zdravotnické záchranné služby, naučte se aktivovat funkci hlasitého odposlechu na vašem mobilním telefonu (operátoři linky 155 s vámi mohou nepřetržitě komunikovat, zatímco vy si uvolníte obě ruce pro poskytnutí první pomoci). Stáhněte si Aplikaci Záchranka pro přivolání pomoci z přírody nebo neznámého místa (aplikace kromě klasického hovoru na linku 155 odesílá automaticky souřadnice s vaší přesnou polohou). Poučte o těchto nezbytnostech všechny vaše známé a příbuzné, naučte používat aplikaci vaše děti!
  2. Absolvujte kurz resuscitace nebo se zapojte do programu poskytnutí první pomoci na vyžádání (pokud je vaší zdravotnickou záchrannou službou nabízen).
  3. Dotazujte se na dostupnost automatizovaného externího defibrilátoru (AED) ve vašem obchodním centru, posilovně, plaveckém bazénu, na pracovišti nebo u městské policie. Pokud není AED dostupné, zeptejte se proč?

Leták ke stažení v českém jazyce ZDE

Plakát ke stažení v českém jazyce ZDE

Older posts «